Un studiu recent arată regimul alimentar are un impact puternic asupra declanşării cancerului mamar. Rezultatele prezentate la Simpozionul Cancerului Mamar, organizat în San Antonio, arată că alimentele bogate în amidon pot duce la apariţia cancerului la sân. În plus, experţii avertizează că astfel de alimente pot duce la reapariţia bolii în cazul femeilor care s-au confruntat cu această afecţiune.
Oamenii de ştiinţă au monitorizat 2. 651 de femei care au supravieţuit cu cancer mamar timp de peste 12 luni. După această perioadă experţii au ajuns la concluzia că femeile care mănâncă zilnic 233 de grame de carbohidraţi prezintă un risc crescut de a dezvolta tumori canceroase la nivelul sânilor. Pâinea albă, pastele şi cartofii sunt alimentele care abundă în carbohidraţi, informează Huffinghton Post.
Rata cancerului în rândul femeilor cu o dietă bazată pe carbohidraţi era de 14,2%, comparativ cu rata de 9,7% observată în rândul celor care au redus consumul de cartofi, paste şi produse de panificaţie.
Cu toate acestea, carbohidraţii rămân cel mai bun "combustibil" pentru musculatură, precum şi o sursă esenţială de energie pentru creier şi sistemul nervos central, cu particularitatea că anumiţi carbohidraţi sunt mai sănătoşi decât ceilalţi.
Cancerul mamar este cel mai frecvent tip de cancer în Marea Britanie, cu peste 40.000 de cazuri înregistrate în fiecare an.
Jurnaliştii de la Huffington Post au realizat o listă cu alimente care au capacitatea de a preveni apariţia acestei maladii.
● Prunele au un conţinut ridicat de antioxidanţi, denumiţi polyphenols, care au capacitatea de a lupta cu tumorile canceroase. La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă de la Texas A&M.
● Nucile au capacitatea de a stopa dezvoltarea tumorilor canceroase. La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Marshall University School of Medicine in W