Profesionişti HoReCa şi-au dat întâlnire cu produse premium olandeze la workshop-ul din 5 mai, organizat de Centrul de Învăţământ Turistic având ca invitat una dintre companiile olandeze de top în domeniul distribuţiei produselor alimentare. Preparate şi ingrediente precum somonul sălbatic, tonul alb, trufele, condimentele exotice, brânzeturile rafinate, fructele şi legumele confiate, produsele de panificaţie şi o serie de alte specialităţi aduse din toate colţurile lumii au fost foarte apreciate. Workshop-ul a venit în ajutorul chefilor din Bucureşti care vor să îşi încânte clienţii cu preparate culinare realizate din ingrediente proaspete de cea mai bună calitate, dar a fost util şi pentru retailerii care doresc în rafturile magazinelor produse de calitate premium la preţuri accesibile.
"În organizarea acestui eveniment am pornit de la dilema - de ce are nevoie un bucătar ca să facă o mâncare de calitate: de ingrediente, de reţetă sau de har? Bineînţeles că toate cele trei elemente sunt importante, dar ingredientele trebuie obligatoriu să fie de bună calitate pentru reuşită. Produsele expuse aici fac parte dintr-un portofoliu care depăşeşte 60.000 de articole", a declarat Gabriele Berechet.
PRODUSE FĂRĂ CONCURENŢĂ
În expoziţie am putut degusta produse care acoperă toată gama mic dejun-cină. Au fost preparate la cuptor în diverse combinaţii ravioli, spaghete etc. De asemenea, brânzeturile au avut un real succes. Am putut găsi şi ingrediente necesare pentru obţinerea unui sos, dar şi sosuri gata preparate. Peştele s-a dovedit a fi irezistibil. Heringul, somonul afumat la rece şi la cald, calcanul... au fost delicioase. Păsările expuse (prepeliţă, raţă, gâscă) au provenit de la una dintre cele mai cunoscute companii din Olanda. La stand au fost expuse şi produse obţinute din carnea acestor păsări, cum ar fi foie gras.
J. Bar