Zeci de turiştii au venit la Bran să guste şi să cumpere delicioasele produse tradiţionale din zonă. Bunătăţurile sunt prezentate la cea de-a V-a ediţie a Festivalului Brânzei şi Pastramei. Vizitaţi GALERIA FOTO. „Răvăşitul oilor“ este momentul care simbolizează sfârşitul anului pastoral. Cu această ocazie, pe platoul Inima Reginei din Bran s-au adunat în jur de 60 de producători, membrii ai Asociaţiei Crescătorilor de Animale din zona Bran. Printre produsele proaspete din lapte, precum telemeaua de oaie, urda dulce, caşcavalul afumat, brânză de burduf sau burduful în coajă de brad, la Bran se găsesc şi delicioase preparate din carne.
Pastrama, la mare căutare
De departe cel mai căutat produs a fost pastrama de oaie care s-a vândut cu 10 lei, suta de grame. „După ce tăiem oaia, o dezosăm şi mai apoi o punem la baiţ. Adică o punem într-un vas cu usturoi, piper, sare, cimbru, boia dulce sau iute şi o lăsăm o săptămână sau două până când prinde o culoare maronie. Apoi o ţinem în vânt ca să se usuce, după care se pune la teasc, adică se întinde“ , a ne-a dezvăluit Florin Puchianu, un producător local.
Turiştii, încântaţi de produsele tradiţionale
Turiştii nu s-au lăsat aşteptaţi la festival. Unii dintre ei au venit de peste hotare pentru a gusta din produsele tradiţionale „Am venit pentru a doua oră la acest festival şi îmi place foarte mult aici. Mâncarea este delicioasă şi atmosfera de asemenea. Voi încerca să vin şi anul viitor la Bran“ , susţine Sonia Mendosa, din Paraguay. Mihai Spasici, din Ploieşti spune că acesta este al treilea an consecutiv de când vine la Bran. „Îmi place aici şi de aceea de trei ani vin la festivalul de brânză şi pastramă. Produsele sunt extraordinare, iar peisajele superbe. Sperăm să ajungem şi la anul“ , a declarat bărbatul. Printre turiştii de la Bran se numără şi persoane care