Pentru a avea o sănătate de fier la orice vârstă, includeţi fructele în alimentaţia zilnică
Fructele proaspete sunt considerate cele mai sănătoase alimente, iar nutriţioniştii recomandă ca acestea să nu lipsească din meniul nimănui, cu atât mai puţin din cel al persoanelor preocupate de menţinerea siluetei. În mod ideal, alimentaţia zilnică trebuie să includă trei sau patru porţii de fructe, numai că deseori este destul de greu ca acestea să fie incluse în meniu. Şi, totuşi, se poate.
Probabil că v-aţi întrebat de ce este nevoie să mâncăm atât de multe fructe în fiecare zi şi cum de au ajuns specialiştii în nutriţie la această „cantitate recomandată“? Ei bine, recomandările în acest sens au fost făcute după analiza rezultatelor mai multor studii care au relevat că fructele ajută la diminuarea riscului de apariţie a hipertensiunii arteriale, a bolilor cardiace, a diabetului de tip II şi a anumitor forme de cancer. În plus, o alimentaţie bogată în fructe (şi legume) proaspete reprezintă o sursă naturală de energie, contribuie la controlul greutăţiii şi combate obezitatea.
Gustări apetisante
Pentru a reuşi să mâncaţi cantitatea de fructe recomandată zilnic, pregătiţi-vă gustări aspectuoase, care să vă atragă atenţia şi să vă îmbie. Tăiaţi bucăţele mai multe feluri de fructe şi aşezaţi-le alternativ pe beţişoare de lemn sau scobitori, preparând astfel „frigărui“ sau „minifrigărui“. Puteţi folosi mere, ananas, mango, struguri, căpşune sau alte fructe de pădure, kiwi şi banane, pentru a avea parte de un desert cu un aspect deosebit, dar şi pentru a-i oferi organismului o gamă variată de vitamine, fibre şi minerale. Aşezaţi aceste „frigărui de fructe“ în frigider, dar la vedere, pentru a vă înfrupta din ele de fiecare dată când simţiţi nevoia să ronţăiţi ceva.
O salată preparată din fructele preferate vă poate fi aliat atunci când s