Mirodeniile sunt delicioase in orice fel de mancare, dand un plus de savoare si putand face dintr-un fel de mancare banala ceva inedit. In plus, ele ajuta la prevenirea unor boli precum cancerul, reducand inflamatia si ajutand inima sa functioneze "ceas".
Iata care sunt cele mai gustoase mirodenii si cele mai sanatoase, conform Msn.com:
Scortisoara
Scortisoara este plina de antioxidanti care ajuta celulele sa nu fie afectate de stresul oxidativ si de radicalii liberi. Antioxidantii ajuta in lupta cu Alzheimerul, cancerul, diabetul si Parkinsonul. Mai mult decat atat, scortisoara apara de bolile cardiovasculare, ajutand insulina sa isi faca treaba asa cum trebuie in organism, ceea ce reduce cantitatea de zahar din sange. Acest lucru este important mai ales in cazul persoanelor care au diabet, caci le poate ajuta sa scape de afectiune sau macar s-o tina sub control.
Un studiu din 2011 a aratat cum scortisoara previne Alzheimerul, ajutand la restauratea functiilor cognitive si la corectarea problemelor de miscare, cel putin dupa cum au aratat testele efectuate pe cobai.
Scortisoara merge de minune cu tot ce este dulce, putand fi adaugata peste o gama variata de alimente. O poti presara peste fructe, in lapte, peste cereale, dar si preparate din peste, pui sau miel, mai ales in combinatie cu chili.
Cimbru
Este greu sa iti imaginezi bucataria europeana fara cimbru, acesta avand nu doar o aroma puternica, ci si proprietati antimicrobiene. Daca ai folosit Listerine sau o apa de gura similara, cel mai probabil aceasta continea o substanta din cimbru, care are capacitatea de a feri organismul de boala E. coli.
Cimbrul ajuta si la o buna digestie, reducand gazele si alte tipuri de disconfort. Si pentru scalp si par sanatos este indicat. Poti folosi cam o lingurita de cimbru proaspat s