Oamenii de ştiinţă au descoperit cum pot transforma uleiul din pateurile britanice (umplute cu carne şi cartofi) într-un combustibil ecologic, scrie Daily Mail. Publicaţia notează că noua "invenţie" dă un cu totul alt sens expresiei "fast food".
Producătorul de combustibili Greenergy şi-a anunţat deja intenţia de a transforma celebra gustare englezească Cornish pasty în biodiesel. Uleiul din pateuri, plăcinte, chipsuri şi alte resturi de mâncare, care altfel ar fi aruncate, va fi combinat, pentru început, cu motorina şi vândut la pompele din Marea Britanie.
Compania, care produce 10 miliarde de litri de biodiesel şi motorină pe an, investeşte 57,4 milioane de euro într-o fabrică din oraşul britanic Immingham, care va transforma în combustibil uleiul de gătit (acesta poate reprezenta până la 30% din unele alimente procesate).
"Mereu am încercat să găsim metode noi de a reduce impactul produselor noastre asupra mediului. Pe măsură ce preţul ţiţeiului creşte, este evident că trebuie să dezvoltăm surse alternative de combustibil", spune Andrew Owens, directorul Greenergy.
"Cantitatea de biodiesel pe care o producem din resturile de mâncare este mică, în prezent, dar sperăm să crească în curând şi să devină o parte importantă din producţia noastră", adaugă Owens.
Oamenii de ştiinţă au descoperit cum pot transforma uleiul din pateurile britanice (umplute cu carne şi cartofi) într-un combustibil ecologic, scrie Daily Mail. Publicaţia notează că noua "invenţie" dă un cu totul alt sens expresiei "fast food".
Producătorul de combustibili Greenergy şi-a anunţat deja intenţia de a transforma celebra gustare englezească Cornish pasty în biodiesel. Uleiul din pateuri, plăcinte, chipsuri şi alte resturi de mâncare, care altfel ar fi aruncate, va fi combinat, pentru început, cu motorina şi vândut la pompele din Marea Britanie.
Compania, care p