Când răcim suntem tentaţi să apelăm la remedii naturale pentru a ne trata boala, dar cu atâtea pastile naturiste pe rafturile farmaciilor devine foarte dificil să alegem tratamentul corespunzător.
CBSNews a consultat mai mulţi experţi cu privire la ingredientele remediilor naturale împotriva răcelii şi a gripei, pentru a vedea care sunt de ajutor.
Vitamina D
Copiii care consumă zilnic suplimente de vitamina D au un risc cu 40% mai scăzut să contracteze virusul gripei, a arătat un studiu realizat de Institutul Naţional american de Sănătate, în 2010.
Cei mai mulţi oameni au nevoie în fiecare zi de cel puţin 0,25 miligrame de vitamina D, în timp ce alţii necesită de două ori mai mult pentru a atinge nivelul optim de răspuns al imunităţii corpului, spune medicul Robert Graham de la spitlul Lenox Hill din New York, specializat în remedii naturiste împotriva combaterii răcelii şi a gripei. Vitamina D nu diminuează durata de manifestare (de aproximativ 12 zile) şi nici severitatea bolii.
Ceai
Ceaiul verde ajută imunitatea corpului uman, deoarece conţine polifenoli, puternici antioxidanţi ai plantei, a explicat Graham. Pentru a spori beneficiile şi pentru a diminua gustul amar, pliculeţul de ceai trebuie introdus în apă înainte să înceapă să fiarbă, şi lăsat un minut sau două. Puţină lămâie şi miere pot estompa din gustul amar. Nu trebuie servit cu lapte pentru că va înlătura efectul polifenolilor.
Vitamina C
Doctorul Jenifer Collins din New York este de părere că vitamina C, regăsită în numeroase remedii împotriva răcelii ce se pot lua fără prescripţie medicală, reduce foarte puţin din severitatea şi din durata bolii. Pe de altă parte, doctorul Graham afirmă că riscul să răcim este cu 50% mai mic dacă ne luăm doza zilnică de vitamina C.
Probiotice
Probioticele, aşa-numitele bacterii bune din iaurt sau varză murată