La sfârşitul acestei săptămâni, la Braşov, amatorii de ”de-ale porcului” înainte de soroc – localnici şi turişti deopotrivă – au parte de o ispită irezistibilă: ”Pomana porcului”, un festival al tradiţiilor culinare de Crăciun desfăşurat de vineri până duminică, în Piaţa Sfatului, pe parcursul căruia gurmanzii se vor putea delecta cu tot felul de bunătăţi ”ca la mama acasă”, pregătite după reţete tradiţionale chiar sub ochii lor.
În fiecare din cele trei zile, în standul unei cunoscute firme braşovene de mezeluri, va fi transformat în cârnaţi, caltaboşi, sângerete, tobă, jumări etc. câte un porc de 140-150 de kilograme, lângă care va fi fript la proţap şi câte un berbec de circa 40 de kg.
Foto: Adrian Popescu
Nu vor lipsi sarmalele cu mămăliguţă, smântână şi ardei iute şi, mai cu seamă, tocana ”pomana porcului”, toate bunătăţurile putând fi savurate ”la preţuri de criză”: 8 lei suta de grame de berbec la proţap, 10 lei porţia de trei sarmale cu mămăligă, smântână şi ardei iute şi 15 lei porţia de ”pomana porcului”.
Alături, la un brand ad-hoc al unui restaurant cu specific unguresc din Sfântu Gheorghe, pe lângă ”pomana porcului” din cele trei zile, la aceleaşi preţuri, capul de afiş va fi ţinut, sâmbătă şi duminică, de câte un viţel de 250 de kg fript la proţap, cu care amatorii se vor putea delecta în schimbul a 10 lei suta de grame.
Foto: Adrian Popescu
La sfârşitul acestei săptămâni, la Braşov, amatorii de ”de-ale porcului” înainte de soroc – localnici şi turişti deopotrivă – au parte de o ispită irezistibilă: ”Pomana porcului”, un festival al tradiţiilor culinare de Crăciun desfăşurat de vineri până duminică, în Piaţa Sfatului, pe parcursul căruia gurmanzii se vor putea delecta cu tot felul de bunătăţi ”ca la mama acasă”, pregătite după reţete tradiţionale chiar sub ochii lor.
În fiecare din cele trei zi