O anumita dieta, bazata pe alimente sanatoase, reduce riscul de declansare a cancerului mamar, potrivit unor studii recente, citate de nutritionistii britanici, informeaza mirror.co.uk, citat de Mediafax.
1) Cerealele integrale - sunt bogate in fibre care reduc riscul de aparitie a cancerului mamar. Un studiu suedez a relevat faptul ca femeile care mananca peste 25 de grame de fibre in fiecare zi sunt cu 40% mai putin expuse in fata riscului de declansare a acestei maladii. Mancati mai mult - optati pentru carbohidrati ce provin din cereale integrale sanatoase, precum cele din paine, pasat de ovaz, orez brun si paste.
2) Fructe si legume - O dieta bogata in antioxidanti provenind din fructe intens colorate si din legume este benefica in combaterea radicalilor liberi (celule daunatoare care provoaca aparitia cancerului). Un studiu efectuat in China in acest an a relevat faptul ca femeile care mananca mai multe fructe si legume decat media populatiei beneficiaza de o reducere substantiala a riscului de aparitie a cancerului mamar.
Mancati mai mult - Uitati de "regula celor cinci". Pentru a maximiza protectia organismului impotriva cancerului, tot mai multi nutritionisti recomanda noua sau zece portii de fructe si legume in dieta zilnica. O singura portie este echivalenta cu un pahar de suc proaspat, o portocala de marime medie sau cu 12 boabe de struguri.
3) Produse lactate bogate in vitamina D - Studiile recente au demonstrat ca vitamina D poate sa opreasca diviziunea si cresterea celulara, protejand astfel organismul impotriva celulelor care declanseaza cancerul. Cele mai bogate alimente in vitamina D sunt produsele lactate, ouale si uleiul de peste. In trecut, produsele lactate au fost asociate cu aparitia cancerului mamar, insa un studiu recent, bazat pe cele anterioare, publicat in American Journal of Clinical Nutrition,