Produsul este unul autohton pentru că păsările sunt crescute la o fermă din Giurgiu. În mai multe hipermarketuri din Bucureşti, struţul specific regiunii africane se poate găsi sub formă de mititei, pastramă, frigărui şi cârnaţi.
Muşchi de struţ la cuptor cu ţelină, morcovi mici şi stropit cu vin roşu. Sună exotic şi deja îţi lasă gura apă. Mai mult, acum este la îndemâna oricui să prepare pentru masa de Revelion câteva delicatese din pasărea cu origini tropicale.
Procurarea cărnii de struţ gata transformată în mititei, frigărui sau cârnăciori este mai uşoară pentru că păsările sunt crescute la o fermă din localitatea giurgiuveană Răsuceni.
„Struţul este descendentul dinozaurului şi el alături de crocodil sunt considerate cele mai vechi animale de pe pământ. Nu putem compara gustul cărnii cu alta pentru că este net superioară“, a declarat pentru “Adevărul de Seară”, Irina Policarp.
Bucureştenii care vor să încerce şi altfel de mâncăruri decât cele tradiţionale, pot transforma masa de Revelion, într-un adevărat festin cu fripură din carne de struţ care este recomandată pentru cei care nu au voie să consume grăsimi.
Produsele din carne de struţ se găsesc în hiperamarketurile din Bucureşti şi cu precădere la Carrefour, Real, Auchan, Billa, reţeaua Horeca, iar distribuţia este pentru toată ţara.
„Struţii au un sistem imunitar foarte puternic şi nu reţin chimicalele sau produsele care fac rău în general organismului, iar la noi se respectă alimentaţia, iar condiţiile de creştere sunt cele europene“, au mai explciat reprezentanţii firmei.
Alte produse exotice
Pofticioşii mai pot alege şi alte produse comercializate de compania care se laudă cu singurul abator de struţi din Europa. Carnea şi preparatele din oaie, dar şi vânatul de cerb, căprioară, mistreţ, urs sunt alte rarităţi oferite pentru masa de Revelion. @N_P