Şerban Grigorescu s-a hotărât anul trecut să-şi schimbe radical viaţa: a renunţat la postul de director de vânzări pe ţară al unei mari companii şi s-a făcut bucătar personal. „Cel mai important a fost să fac ce îmi place, când îmi place şi pentru cine îmi place, pentru că viaţa e foarte scurtă", spune fostul director.
Îmbrăcat cu haina neagră de chef, Şerban ne întâmpină cu un zâmbet şi un cappuccino cu frişcă. „Uleiul trebuie să sfârâie", explică chef-ul nostru. Vom mânca curry masala, una din reţetele preferate ale lui Şerban. Este bucătar personal de aproape un an, dar găteşte serios de mai bine de zece ani. Ingredientele - puiul, roşiile, coriandrul, ceapa şi spice-urile- sunt gata tocate şi aşezate în grămăjoare pe farfurie. Lângă, două castronele cu sos de roşii şi smântână, un borcănel cu bulion şi pătrunjel pe un tocător.
Chef-ul vorbeşte rar, iar mâinile i se mişcă încontinuu, deasupra tigăii mari. Spice-urile în culori aurii şi roşiatice îşi ridică aroma din tigaie. Mirosul de coriandru se simte o clipă. Peste câteva minute, primim două porţii mari de curry masala: orezul basmati, aromat şi ornat cu o frunză de pătrunjel, iar puiul cu sos dimprejur. Chef-ul ne avertizase că puţini sunt aceia cărora nu le place acest fel de mâncare. Şi, într-adevăr, aşa a fost.
Vis transformat într-o afacere sustenabilă
Şerban şi-a deschis afacerea în urmă cu un an. Spune că este „un business pentru oricine", din cauza costurilor mici. „Trebuie să ai în minte visuri tangibile." Pentru a beneficia de serviciile lui Şerban trebuie să intri pe site-ul de internet al acestuia. Apoi, bucătarul personal vine la tine acasă, îţi face cumpărăturile, îţi găteşte ceea ce îţi doreşti şi ai intimitatea propriei case, pe care n-ai putea-o avea într-un restaurant, după cum explică Şerban Grigorescu. Totul începe cu un telefon, apoi o consultaţie gratuită faţă în f