Ecourile scandalului cărnii de pui infestate cu salmonella, livrată de Avicola Călăraşi, nu s-au stins. Autorităţile locale, îngrijorate de faptul că unitatea se închide lăsând pe drumuri 300 de muncitori, s-au aşezat la masa dialogului.
Reprezentanţii Prefecturii, alături de Direcţia Saanitară Veterinară şi Inspectoratul Teritorial de Muncă, vorbesc oficial despre “conjunctura dificilă în care a fost pusă S.C. Avicola Călăraşi S.A. prin scandalul mediatic vizând pretinse nereguli în livrarea cărnii de pui către partenerii din ţară şi externi.
Nu s-a încălcat normele sanitar-veterinare
Din informaţiile oficiale prezentate instituţiei Prefectului, în urma controalelor dispuse şi întreprinse de I.T.M. şi D.S.V.S.A. reiese că “la S.C. Avicola Călăraşi S.A. nu au fost sesizate nici încălcări ale normelor sanitar-veterinare, capabile să afecteze sanătatea consumatorilor şi nici abateri de la legislaţia muncii, în virtutea cărora angajaţii companiei să nu poată beneficia de drepturile legale ce le revin”. Mai mult decât atât, Prefectura notează că “fundamentele scandalului de presă sunt netemeinice şi că fenomenul afectează în mod nejustificat activitatea S.C. Avicola Călăraşi S.A”.
Nu se mai continuă activitatea
Scandalul cărnii infestate cu salmonela şi care a fost livrată pe piaţă a desfiinţat Avicola Călăraşi. Traian Bulearcă, directorul economic al unităţii spune că în prezent se fac eforturi uriaşe pentru vânzarea puilor care mai există. “ Încercăm să lichidăm marfa şi tot căutăm cumpărător. Cred că în maximum două luni vom reuşi să finalizăm acest proces. În niciun caz, ferma nu va mai fi populată”, a precizat Bulearcă. Cei 300 de angajaţi vor fi şi ei disponiblizaţi, deoarece activitatea va fi sistată. Acesta susţine în continuare că marfa nu a plecat contaminată cu salmonela de la Călăraşi. “ Probabil, ceva s-a întâmplat