•1 kg ciuperci, aluat de taitei preparat dintr-un ou si faina cat cuprinde, 4 legaturi ceapa verde, 3 linguri grasime, 3 oua, verdeata, un pahar cu vin alb
Ciupercile spalate se taie marunt si se pun pe foc cu grasime si ceapa verde tocata. Cand a scazut se adauga vinul, sarea si piperul. Se mai lasa putin sa fiarba amestecand si se ia vasul de pe foc. Se adauga mararul, patrunjelul tocat marunt si ouale crude, amestecand pana la omogenizare. Se intinde foaia de taitei si se pune intr-o forma rotunda, unsa, lasand marginile foii si se da la cuptor pentru circa 30-40 minute.
Se poate prepara si fara foaie, punand umplutura intr-o forma de chec unsa cu unt sau untura si presarata cu pesmet.
Se serveste cald sau rece, fiind deosebit de gustos. Poate fi luat si la gustarea de la locul de munca.
•1 kg ciuperci, aluat de taitei preparat dintr-un ou si faina cat cuprinde, 4 legaturi ceapa verde, 3 linguri grasime, 3 oua, verdeata, un pahar cu vin alb
Ciupercile spalate se taie marunt si se pun pe foc cu grasime si ceapa verde tocata. Cand a scazut se adauga vinul, sarea si piperul. Se mai lasa putin sa fiarba amestecand si se ia vasul de pe foc. Se adauga mararul, patrunjelul tocat marunt si ouale crude, amestecand pana la omogenizare. Se intinde foaia de taitei si se pune intr-o forma rotunda, unsa, lasand marginile foii si se da la cuptor pentru circa 30-40 minute.
Se poate prepara si fara foaie, punand umplutura intr-o forma de chec unsa cu unt sau untura si presarata cu pesmet.
Se serveste cald sau rece, fiind deosebit de gustos. Poate fi luat si la gustarea de la locul de munca.