•Pub & restaurant Ginger-Ale; Str. Saulescu nr. 23, telefon 032/276017
Pentru ca iesenii isi facusera deja o idee despre mancarurile traditionale europene, managerul Silviu Lisner s-a gandit sa deschisa in Iasi un restaurant mai putin obisnuit.
Astfel, pe 1 martie 1999, s-a nascut primul pub&restaurant cu specific irlandez din Moldova.
Principalele atuuri ale proaspatului local le constituie decorurile cu totul iesite din comun, atmosfera deosebita si nu in ultimul rand, cele peste 250 de specialitati culinare cu iz britanic.
Interiorul este "capitonat" cu o multime de obiecte vechi manufacturate, dintre cele mai variate: mobilier de epoca, fotografii, documente, lampioane, sticle de sifon, cani de bere, talgere. Insa, principala atractie o constituie pasaportul autentic al arhiducesei de Parma, principesa Maria Luiza, sora imparatului Napoleon Bonaparte.
Toate exponatele au fost adunate cu mult efort din anticariate, insa orice straduinta a fost pe deplin rasplatita.
Restaurantul a capatat astfel un parfum de epoca, iar cladirea in care este amplasat il face sa semene si mai mult cu un vechi conac irlandez din sec al XVII-lea.
O contributie decisiva la crearea acestei imagini o aduc si cele 5 chelnerite care poarta frumoase costume populare irlandeze.
La capitolul mancaruri, restaurantul sta foarte bine. Dna Mihaela Bulancea, unul dintre manageri, ne-a declarat: "Retelele sunt autentice si respecta intocmai modul de preparare irlandez. Detinem retetare vechi, originale, care ne permit realizarea unei game variate de mancaruri inclusiv unele inedite, ca snitel de salau, gatit in bere sau piept de batal cu sos Diable".
Pe langa delicioasa specialitate a casei, Crish stew (pulpa de berbec cu varza alba, 48.000 lei), o alta atractie a restaurantului o constituie si cele peste 30 de sortimente de bere. @N