•Echipe mixte alcatuite din angajati ai DSP, DSV, Garzii Financiare, Politiei etc. vor controla firmele din Iasi pentru a descoperi alimentele alterate de caldura
Canicula care s-a abatut asupra Iasului de cateva zile da serios de lucru principalelor institutii descentralizate din judet. Ieri, la Prefectura, a avut loc o intalnire de multe grade intre subprefectul Valentin Soroceanu si reprezentanti importanti ai Directiei Sanitar-Veterinare, Directiei de Sanatate Publica, Garzii Financiare, Politiei, Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului. Scopul acestei reuniuni a fost stabilirea unei strategii comune de combatere a pericolului imbolnavirii cetatenilor din Iasi din cauza consumului unor produse alterate de caldura.
Afirmand ca Primaria nu-si face treaba asa cum ar trebui, pentru ca desi elibereaza autorizatii tonetarilor care sufoca orasul, administratia publica nu mai controleaza ulterior si in cel fel se desfasoara activitatea respectiva, subprefectul Valentin Soroceanu a declarat ca este nevoie de un efort concertat si concentrat de combatere a efectelor produse de caldura mare din ultimul timp.
"Data fiind situatia creata de temperaturile foarte mari din ultimele zile din Iasi si a faptului ca aceste temperaturi afecteaza grav calitatea unor produse alimentare precum carnea, laptele sau ouale, exista pericolul izbucnirii unor epidemii sau a unor toxiinfectii alimentare grave. De aceea, se impun masuri drastice si cu caracter preventiv pentru eliminarea din comert a tuturor alimentelor alterate. Consider ca Prefectura si Primaria trebuie sa se implice serios in aceasta chestiune pentru ca zilnic primim zeci de telefoane de la cetateni care semnaleaza grave abateri de la normele sanitare ale unitatilor in care-si fac cumparaturile", a spus Valentin Soroceanu.
Solutia propusa de cei prezenti la intalnirea de la Pref