Preferinţele culinare ale actualilor locatari de la Kremlin se deosebesc mult de cele ale foştilor lideri sovietici, după cum a dezvăluit bucătarul şef al guvernului rus, Anatoli Galkin, fost bucătar al preşedinţilor Mihail Gorbaciov şi Boris Elţin, potrivit RIA Novosti, citată de Agerpres.
Fostul lider sovietic Mihail Gorbacov, primul şi ultimul preşedinte al URSS, cerea să i se aducă la micul dejun cinci feluri de caşă, în timp ce primului preşedinte rus Boris Elţin îi plăcea foarte mult carnea de elan, a indicat maestrul bucătar în cadrul unei conferinţe de presă consacrate prezentării cărţii sale 'Savuroasa bucătărie de la Kremlin'. Cartea conţine peste o sută de reţete de bucate pregătite pentru liderii ruşi, precum şi pentru patriarhul Aleksii al II-lea.
Bunica lui Anatoli Galkin a fost bucătăreasă la casa de vacanţă a lui Stalin din Volînskoe, în apropierea de Moscova. Potrivit acesteia, 'tătucul tuturor popoarelor' era pasionat de bucătăria rusă şi georgiană şi cerea ca masa să fie plină. El 'nu mânca mult, dar îi plăcea să-şi vadă invitaţii mâncând. El întreba uneori: De ce nu mâncaţi? Nu vă place sau compania noastră este de vină?', povestea bunica viitorului bucătar şef de la Kremlin, care avea atunci 12 ani.
Anatoli Galkin a venit la Kremlin în epoca lui Leonid Brejnev. 'El era foarte amabil, venea adesea la bucătărie şi întreba care este meniul zilei. I se pregătea o listă şi el alegea felurile de mâncare pentru a doua zi', a povestit Anatoli.
Această tradiţie este încă menţinută la Kremlin. După ce studiază preferinţele culinare ale preşedintelui şi se consultă cu medicii acestuia, bucătarii 'fac o listă cuprinzând 12 feluri de aperitiv, patru antreuri, un fel principal, peşte, carne, desert, produse de patiserie. Şi preşedintele face alegerea', a indicat maestrul bucătar.
Anatoli Galkin a fost bucătarul şef şi al lui Mihai