Nutriţionistul englez Glen Matten susţine în urma mai multor studii realizate că băutul cafelei oferă mai multe beneficii organismului decât efecte nocive.
Într-un articol publicat în ediţia britanică a Huffington Post, nutriţionistul englez oferă mai multe contraargumente specialiştilor din domeniul sănătăţii care afirmă sus şi tare că nu este bine să bei cafea fiindcă face rău sănătăţii. Desigur nutriţionistul nu ignoră faptul că sunt câteva categorii de persoane cărora cafeaua le poate dăuna cum ar fi femeile însărcinate sau persoanele care de anxietate sau insomnie, au hipertensiune arterială sau osteoporoză.
Astfel, în articolul nutriţionistului Glen Matten, publicat de britanici, sunt prezentate mai multe motive pentru care restul persoanelor ar trebui să bea cafea. Primul dintre acestea este faptul că reduce riscul de diabet de tip 2, consumul de cafea putând fi asociat cu un risc mai mic de diabet de tip 2 (diabet gras sau de maturitate, neinsulino-dependent), care este în creştere în toată lumea.
Consumul de cafea contribuie la hidratarea corpului în ciuda credinţei populare că aceasta ar avea efect diuretic şi nu ar hidrata corpul, fiecare ceaşcă de cafea băută contribuind la acoperirea nevoilor zilnice de hidratare. De asemenea, numeroase studii au arătat cum consumul de cafea îmbunătăţeşte imunizarea faţă de bolile legate de degenerescenţa neuronilor, cum ar fi bolile Alzheimer sau Parkinson.
Un alt beneficiu necunoscut datorat confuziei dintre cafea şi cafeină este faptul că aceasta este un foarte bun antioxidant, aceasta fiind un produs natural cu calităţi antioxidante. Cafeaua este şi un protector al ficatului, fiind un detoxifiant deosebit, care contriubie astfel la scăderea riscului de boli cum ar fi ciroza sau cancerul.
Nutriţionistul englez Glen Matten susţine în urma mai multor studii realizate că băutul cafelei ofer