Aniversarea celor patru ani de la apariţia Jurnalului de bucătărie "se întâmplă" sub auspicii interesante. Parcă anume a fost să fie orânduit aşa: în aceste zile să aibă loc prima ediţie a Bucharest Food Festival – 16-19 octombrie, prilej pentru suplimentul de gastronomie al Jurnalului Naţional să se implice şi să organizeze, în acest context, o serie de evenimente, în stilul nostru binecunoscut. Adică dând valoare gastronomiei româneşti şi intrând în bucătăria strămoşilor noştri… cu sufletul.
Aniversarea celor patru ani de la apariţia Jurnalului de bucătărie "se întâmplă" sub auspicii interesante. Parcă anume a fost să fie orânduit aşa: în aceste zile să aibă loc prima ediţie a Bucharest Food Festival – 16-19 octombrie, prilej pentru suplimentul de gastronomie al Jurnalului Naţional să se implice şi să organizeze, în acest context, o serie de evenimente, în stilul nostru binecunoscut. Adică dând valoare gastronomiei româneşti şi intrând în bucătăria strămoşilor noştri… cu sufletul. Prima ediţie a Bucharest Food Festival, organizată în România de Morevents şi Zarva, promovează conceptele de slow food şi healthy food, toate tipurile de bucătărie internaţională, dar mai ales bucătăria românească. Pe această linie se situează şi work-shop-ul pe care Jurnalul de bucătărie îl va organiza la data de 16 octombrie, cu începere de la ora 12:30, într-un spaţiu special amenajat în Piaţa Unirii. La dezbaterea cu tema "Există sau nu gastronomie românească?" i-am invitat să răspundă întrebării, cu argumente pro şi contra, pe câţiva specialişti în domeniu. Numele lor nu vă sunt necunoscute, s-au numărat adeseori printre colaboratorii revistei şi au răspuns invitaţiei noastre cu prietenie. Ei sunt maeştri ai artei culinare, autori de cărţi de bucate, artişti, specialişti în muzeografie, de la Muzeul Ţăranului Român, reprezentanţi ai turismului rural. De acolo, din