Fiecare ţară are obiceiurile ei alimentare şi fiecare popor înţelege diferit gustul. Ar fi singura explicaţie pentru faptul că produse populare în Europa, preferate de majoritatea locuitorilor, sunt interzise în America, dar şi invers.
Ouăle Kinder
Copiii din Europa adoră desertul de ciocolată în formă de ou, care ascunde mereu o surpriză gata de montat. În schimb, verii lor din America se pot bucura de ouăle Kinder doar în excursiile lor în Europa, pentru că în Statele Unite ale Americii sunt interzise, fiind considerate un pericol. Marele risc pe care îl prezintă: sufocarea.
Brânza Roquefort
Unul dintre alimntele-simbol ale Franţei a fost interzis în Australia şi Noua Zeelandă, din cauza faptului că era produs cu lapte nepasteurizat. Iubitorii de brânză nu şi-au mai încăput în piele de bucurie când, în 2005, a fost ridicată interdicţia în cele două ţări şi s-au putut bucura din nou de brânza cu mucegai albastru.
Absintul
Această băutură seculară şi-a câştigat reputaţia pentru că se joacă cu minţile consumatorilor, dar şi pentru conţinutul ridicat de alcool cu care se mândreşte. De-a lungul istoriei, absintul a fost interzis în numeroase ţări. În Franţa, ţara în care „s-a născut”, a fost „exilat” pentru 100 de ani, până în 2011 când Senatul francez a votat revenirea băuturii verzi.
Triunghiurile de flapjacks
Flapjack este o prăjitură din ovăz şi fructe extrem de populară în Marea Britanie, dar şi în ţările nordice. Pe cât de răspândită este popularitatea acestei gustări dulce, pe atât de mare a fost mirarea unor bucătari de la o şcoală din Essex, Anglia, când au aflat că este interzis să mai facă aşa ceva. Interdicţia a apărut după ce un copil a lovit un coleg cu un triunghi din ovăz, fapt ce a crescut îngrijorarea în privinţa formei „nocive” a prăjiturii. În loc să interzică forma gustării, oficialii şcolii au decis c