În fiecare week-end parcarea este înţesată de autoturisme cu numere de Constanţa sau chiar Bucureşti. Cu puţină ingeniozitate, un investitor bulgar a făcut din „Wild Duck“ unul dintre cele mai cunoscute şi frecventate restaurante.
Ospătarii vorbesc cât de cât româneşte şi înţeleg foarte bine comanda dată de client.
Restaurantul se află la nici 30 de kilometri de punctul de trecere a frontierei Vama Veche, în Ezeretz, spre care duce o şosea asfaltată ca de ţară, drumul spre restaurant fiind din pământ. Abia de curând patronul bulgar a montat la şosea indicatoare spre restaurant, până acum singura metodă de publicitate fiind mărturiile clienţilor ghiftiuţi.
Nu neapărat mâncarea îi atrage pe constănţeni peste graniţă ci şi faptul că investitorul a gândit o strategie ingenioasă: meniurile sunt în bulgară, dar şi în română iar nota de plată poate fi achitată în trei monede: lei, euro şi leva. Clientul poate face astfel comparaţie între nota pe care ar fi achitat-o în România şi cea sensibil mai modestă prezentată de ospătarii bulgari.
Comandă specială cu artificii
Personalul este instruit: ospătarii vorbesc cât de cât româneşte şi înţeleg foarte bine comanda dată de client, iar dacă nu înţeleg întreabă ca să se asigure: „Apa să fie cu gaz?“, referindu-se la apa minerală. Nu există şef de sală. Fiecare ştie foarte bine ce are de făcut, nu e nevoie de coordonare.
„Şeful este casă“, ne explică Sveltana Dimitrova, tânăra care serveşte la mese.
Specialitatea bucătarului este adusă cu artificii. Nu se poate traduce, însă este formată din trei feluri de friptură, cu legume, la cuptor, înnecată în caşcaval şi smântână. Pentru a onora clientul care la rândul său l-a onorat pe bucătar să-i gătească ce ştie mai bine, la momentul prezentării lumina este stinsă, pentru ca artificile să se vadă mai bine.
Aniversări şi petreceri de