. La mama Leone, o masă în doi nu sare de 120 de lei, dacă nu te arunci la specialităţi exotice. O ciorbă din şapte-opt feluri de peşte e nouă lei, un chefal de 300 de grame la grătar 27 de lei porţia, cu tot cu mămăligă şi mujdei, o carafă din vinul guvernatorului Isărescu e 30 de lei şi o plăcintă dobrogeană cu brânză nouă lei. Cu apă şi cafele te încadrezi la fix! Cârcimarul îşi frământă mâinile: „E rău că toţi banii merg către Mamaia. Nu le pasă de sudul litoralului!”. Dacă tot eşti în zonă, mai poţi încerca şi restaurantul Rustic din incinta complexului de bungalow-uri, de trei stele, Club Holliday Neptun. Nu-i rău deloc.
La Acvariu, peştii Piranha sunt hrăniţi cu mere!
Ce poate fi mai potrivit, într-o zi fără soare, ca o vizită la primul acvariu din ţară, de pe faleza din Constanţa, care tocmai a împlinit 55 de ani. „Suntem meteo-dependenţi. Turiştii vin când nu e vreme bună de plajă!”, oftează dr. Adriana Chiorean, şefa acvariului constănţean. Dintre cele 90 de specii marine, cu peste 1.500 de exemplare, piesele de rezistenţă al amplasamentului sunt sturionii şi pisicile de mare. „Ne mândrim cu colecţia de sturioni, unică în Europa prin dimensiuni şi viaţa lungă în captivitate.
Trebuie ştiut că momentele propice de vizitare sunt lunea şi vinerea la ora două, când e ora de hrănire a peştilor”, recomandă muzeografa. Dar „power-play”-ul este, de fapt, hrănirea marilor Piranha – Colosoma, care, duminică la ora 14.00 sunt hrăniţi cu mere! Un bilet costă 20 de lei, iar pentru copii, 10. Cei sub cinci ani intră gratis.
. La mama Leone, o masă în doi nu sare de 120 de lei, dacă nu te arunci la specialităţi exotice. O ciorbă din şapte-opt feluri de peşte e nouă lei, un chefal de 300 de grame la grătar 27 de lei porţia, cu tot cu mămăligă şi mujdei, o carafă din vinul guvernatorului Isărescu e 30 de lei şi o plăcintă dobrogeană cu brânză nouă le