Nivelul marit al colesterolului este o problema care afecteaza foarte multe persoane. De aceea, folosirea alimentelor care duc la scaderea colesterolului in mod natural reprezinta o metoda la indemana si extrem de eficienta. Sursa imagine: functional-medicine.blogspot.com
Bolile de inima reprezinta principala cauza de mortalitate in America, acestea facand aproximativ 500.000 de victime in fiecare an.
Cercetarile arata ca se poate reduce pericolul imbolnavirii de inima cu 40% prin reducerea nivelului colesterolului.
Desi exista numeroase medicamente care fac asta, specialistii spun ca ne putem imbunatati nivelul colesterolului adaugand cateva alimente in dieta noastra.
Alunele: studii recente arata ca, consumand 23 de alune pe zi ajutam la mentinerea nivelului sanatos al colesterolului.
Vinetele (pentru a tempera colesterolul): taiati 1 vanata in bucati si scufundati-o in apa, pana cand aceasta se coloreaza.
Raciti si beti.
Vinul de patrunjel (remediu natural pentru scaderea colesterolului): ¾ litri de vin alb sau rosu si 50 gr de patrunjel.
Amestecati cele doua ingrediente si lasati-le sa stea intr-o sticla pentru 12 zile.
Luati cate un pahar dupa masa.
Portocalele acre(remediu foarte bun pentru scaderea nivelului colesterolului): stoarceti doua portocale acre, adaugati doi catei de usturoi zdrobiti.
Consumati doar o data pe zi.
Ceaiul verde: o ceasca din acest ceai pe zi reduce colesterolul si previne bolile de inima.
Prunele uscate: mancati 12 prune pe zi.
In patru zile veti vedea cum nivelul colesterolului scade.
Alte alimente care reduc colesterolul: merele coapte, pestele alb si albastru, ananasul, nucile, avocado.
Varza: puneti o jumatate de varza in 5 litri de apa si fierbeti pentru 20 de minute.
Raciti si puneti zeama obtinuta intr-o sticla, dar nu de plastic, direct in