Ţara noastră se află, din nou, în centrul atenţiei la nivel european, după ce Marea Britanie a retras de pe piaţă un lot de conserve de carne de vită feliată, provenind din România, în urma unor analize care au confirmat că produsul ar fi conţinut ADN de cal, potrivit surselor din preia internaţională.
Autoritatea britanică pentru alimente, The Food Standards Agency (FSA), a anunţat că produsul a fost realizat la noi în ţară, în ianuarie 2013 şi a vândut lanţurilor de magazine Home Bargains (TJ Morris Ltd) şi Quality Save din Marea Britanie.
Conservele de 320g, etichetate drept "felii de carne de vită în sos", conţineau intre 1% si 5% ADN cabalin, arată FSA.
Prezenţa ADN-ului de cal a fost identificată în cadrul unor teste de rutină făcute de autorităţile din Lincolnshire County. Conservele au fost retrase imediat de pe piaţă, indică FSA, pe motiv că în lista de ingrediente nu a fost trecută şi carnea de cal.
Acesta este cel de-al doilea scandal alimentar în care este implicată ţara noastră în Europa, după ce la începutul anului mai multe state precum Franţa, Marea Britanie sau Olanda au reclamat faptul că furnizorii români au substituit carnea de vită cu cea de cal, pentru a-şi spori profitul. Ulterior, acuzaţiile au fost retrase, dovedindu-se că, în realitate, carnea nu ar fi provenit de la noi din ţară.
Ţara noastră se află, zilele acestea, în plin scandal alimentar, după ce o cantitate de 7.500 de kilograme de carne de pui de la Avicola Călăraşi a fost retrasă din supermarketuri din Cluj-Napoca, Bucureşti şi Braşov, în unele cazuri existând suspiciunea infestării cu salmonella.
A.C. Ţara noastră se află, din nou, în centrul atenţiei la nivel european, după ce Marea Britanie a retras de pe piaţă un lot de conserve de carne de vită feliată, provenind din România, în urma unor analize care au confirmat că produsul ar fi conţinut