Mulţi dintre cei care sar peste micul dejun au ca scuză faptul că se simt mult mai înfometaţi pe parcursul zilei dacă mănâncă la micul dejun, decât dacă ar sări peste prima masă a zilei.
Nutriţionistul american Keri Gans a constat că cei mai mulţi dintre noi se simt înfometaţi pentru că aleg un mic dejun greşit, nu pentru că mănâncă dimineaţa. Astfel se produce o impresie greşită între ce credem noi şi ce este indicat să consumăm la micul dejun, potrivit „The Huffington Post“
Keri Gans a semnalat care sunt cele mai frecvente greşeli comise la micul dejun, pe care le-a remarcat la clienţii săi.
Prea puţine proteine
Un castron de cereale cu lapte pare să fie micul dejun preferat de o marte parte din oameni. Alegerea pare a fi una bună pentru că o cană cu lapte oferă opt grame de protenie, dar nu de multe ori se întâmplă să sorbim tot laptele, mai ales dacă ni s-au terminat cerealele din bol. Proteinele se digeră mai încet decât glucidele, aşa că în cazul în care consumăm o cantitate insuficientă, ni se va face foame.
Dacă nu vrem să ne terminăm laptele care a rămas în bolul de cereale este recomandat să mâncăm un ou fiert tare, pentru a asigura necesarul de proteine.
Prea puţine fibre
Cu cât cerealele de la micul dejun conţin mai mult zahăr, cu atât digerarea va fi mai rapidă, iar senzaţia de foame va apărea mai repede.
Pentru a evita asta ar trebui să consumăm mai multe fibre. Regula pentru un mic dejun complet, recomandată de Keri, este să consumăm cel puţin cinci grame de fibre, iar cantitatea acestora să o depăşească mereu pe cea de zahăr.
Seminţele de in reprezintă cele mai bun supliment de fibre.
Fără grăsimi
Dacă o masă nu conţine grăsimi, atunci cu siguranţă ni se va face foame după o oră. Iaurtul care nu conţine grăsimi, dar este bogat în cereale şi fructe de pădure, ar trebui înlocuit cu unul