Pentru a-si completa veniturile, o romascana face contracost dulceturi, compoturi si conserve de iarna. Daca vreti sa aveti camara plina si nu aveti timp pentru compoturi si dulceturi sau nu vreti sa va murdariti pe miini, puteti apela la gospodinele "profesioniste", care va fac la comanda si contracost orice reteta, ca la mama acasa. Camelia Budau, absolventa de Arte Plastice si pensionata pe caz de boala, s-a gindit ca din munca nu cad miinile nimanui si ca aceste indeletniciri de sezon pot fi o sursa de crestere a bugetului familiei. "Am dat anunt in ziar pentru ca m-am gindit ca aceasta este o posibilitate de a-mi acoperi necesitatile financiare si pentru ca, acum, fiica mea care are 13 ani este in vacanta si ma poate ajuta in gospodarie. Nu intentionez sa ma imbogatesc din asta, pur si simplu doresc sa cistig citiva bani in plus pentru ca si eu si mama mea avem nevoie de tratamente foarte costisitoare, pe care abia le acoperim din venituri", a spus Camelia Budau. In aceasta afacere, ea a pornit inarmata cu aproape 2.000 de retete culinare, de la compoturi gemuri, dulceturi si conserve pina la prajituri si mincaruri diverse, adunate in multi ani de pasiune pentru bucatarie. "Foarte multe retete le am de la mama mea, acum in virsta de 82 de ani, care a facut, in tinerete, scoala de gospodarie. Am crescut intr-o familie in care exista interes pentru arta culinara, iar dupa casatorie am avut posibilitatea de a invata retete si din Ardeal, de la soacra mea. Apoi, am mai colectionat retete de pe internet, de pe Discovery, le-am probat intii acasa - fetita mea chiar ma intreaba: «Mama, cu ce ne mai testezi astazi?» - eventual le-am mai imbunatatit dupa gustul nostru, si asa am ajuns sa detin o colectie impresionanta", explica Camelia Budau. Singura obligatie a clientului este sa aduca "materia prima", dupa care isi ia acasa, in borcane, produsul finit. Plata se face la