Ouăle de prepeliţă servite cu muguri de sparanghel şi maioneză cu muştar reprezintă o reţetă sofisticată, potrivită atât pentru o cină la domiciliu pentru a vă impresiona rudele, cât şi pentru un picnic cu prietenii, scrie dailymail.co.uk, citat de Mediafax.
Numărul de porţii: 6
Ingrediente:
24 de ouă de prepeliţă
24 de muguri de sparanghel
200 de mililitri de maioneză
1 lingură de muştar
4 linguri de smântână
1 lingură de suc de lămâie
2 linguri de sare
1 lingură de piper negru măcinat
2 linguri de amestec de mirodenii (cimbru, chimen, busuioc)
1 lingură de seminţe de chimen
Mod de preparare:
Puneţi ouăle de prepeliţă într-un vas cu apă fierbinte şi fierbeţi timp de două minute şi jumătate, apoi scurgeţi apa şi puneţi ouăle fierte într-un bol cu apă rece. După ce s-au răcit, plasaţi-le pe un platou.
Fierbeţi mugurii de sparanghel în apă fierbinte timp de două minute, scurgeţi apa şi puneţi-i sub un jet de apă rece. Scurgeţi apa rece şi plasaţi mugurii pe hârtie de bucătărie pentru a se usca.
Amestecaţi maioneză cu muştarul, smântâna şi sucul de lămâie.
Amestecaţi restul de ingrediente şi turnaţi-le într-o cupă, pentru a fi servite împreună cu ouăle fierte şi cu amestecul de maioneză.
Ouăle de prepeliţă servite cu muguri de sparanghel şi maioneză cu muştar reprezintă o reţetă sofisticată, potrivită atât pentru o cină la domiciliu pentru a vă impresiona rudele, cât şi pentru un picnic cu prietenii, scrie dailymail.co.uk, citat de Mediafax.
Numărul de porţii: 6
Ingrediente:
24 de ouă de prepeliţă
24 de muguri de sparanghel
200 de mililitri de maioneză
1 lingură de muştar
4 linguri de smântână
1 lingură de suc de lămâie
2 linguri de sare
1 lingură de piper negru măcinat
2 linguri de amestec de mirodenii (cimbru, chimen, bu