Conducerea unităţii medicale a găsit bani de „găleţi” noi pentru transportul mâncării, iar până luni apar recipientele noi
Modul în care este transportată mâncarea la Spitalul din Făgăraş a ajuns şi la urechile reprezentanţilor din Ministerul Sănătăţii, care au cerut, printr-un comunicat oficial, „Consiliului Local care este administratorul unităţii sanitare, să intre în legalitate şi să respecte atât normele profesionale cât şi condiţiile sanitare şi igienice care ar trebui să existe într-un spital”. Primarul Făgăraşului, Sorin Mănduc (foto), a precizat, ieri, că nu s-a aflat în municipiu şi „voi vedea despre ce este vorba”. „Însă, ce mi se pare ciudat este faptul că DSP, care face controale regulate, nu a semnalat niciodată această chestiune”, a mai spus primarul. El a precizat că acest mod în care primesc mâncarea pacienţii îl cunoştea. „Chiar eu am cerut conducerii, la momentul în care s-au făcut numirile, să analizeze posibilitatea sistemului de catering. S-a făcut această analiză, care a fost prezentată în Comitetul Director şi în Consiliul de Administraţie şi a reieşit că sistemul de catering ar însemna 5.000 de lei în plus, lunar”, a adăugat acesta. Pe de altă parte, directorul medical al Spitalului din Făgăraş, dr. Constantin Grigoriţă a declarat că vasele în care este transportată mâncarea vor fi schimbate. „Până luni, vasele cu care este transportată mâncarea vor fi schimbate. Această modalitate de transport a mâncării la saloane este practicată în multe spitale din ţară. Din punctul meu de vedere nu este o problemă majoră. Noi, spre deosebire de unităţile sanitare care au contracte cu firme de catering, nu am avut cazuri de toxiinfecţie alimentară. În ceea ce priveşte modul de preparate a hranei respectăm toate normele, persoanele care lucrează în bucătărie având echipamente corespunzătoare”. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Alexandru