Arabii mănâncă sănătos. Grecii beau și se distrează zgomotos. Indienii trăiesc frumos. Alegerea meniului aparține oricărui pofticios!
Dacă întrebi zece români ce știu ei despre bucătăria arăbească, nouă dintre ei îți vor spune invariabil șaorma, falafel și kebap. Procentul se menține cam la fel și dacă vine vorba despre greci. Aici, tzatzikiul și musacaua sunt cuvintele de bază.
Cât despre gastronomia indiană, în afară de faptul că vaca nu e aliment pentru indieni și că mâncarea lor e foarte picantă, restul rămâne învăluit în mister.
Cu toate astea, în Capitală, au apărut, în ultimii ani, puzderie de restaurante arăbești, asiatice și câteva cu specific grecesc. Unele sunt deja repere pentru gurmanzii autohtoni.
Incursiunea noastră culinară continuă cu trei cârciumi: una libaneză, alta grecească și a treia, indiană. Trei țări, tot atâtea culturi și sumedenie de arome și gusturi. Un mini-ghid de citit pe burta goală!
Citiți mâine în ediția tipărită a Evenimentului zilei sau după miezul nopții, pe www.evz.ro, un nou „periplu” gastronomic cu escale în Liban, India și Grecia
CITIŢI ŞI:
DE VEGHE PRIN CÂRCIUMI. Cum a ajuns turta de mei a lui Ștefan cel Mare tribut la chiftelele turcilor! DE VEGHE PRIN CARCIUMI. Mușchi de vită cu trufe, măsline verzi pane și „Ruladă Tiraspol”! DE VEGHE PRIN CÂRCIUMI. Raţă fiartă şase ore în untură, tocană de moluşte şi caviar cu votcă!EXPLOZIA DIN CENTRUL ISTORIC! O distracție de miliarde în inima Capitalei | VIDEO