O analiză chimică a popularelor produse fast-food a scos în evidenţă faptul că acestea conţin întotdeauna printre componentele de bază porumbul, potrivit National Geographic. El este prezent în toate: hamburgeri, sendvişuri cu carne de pui, cartofi prăjiţi, într-o cantitate mai mare sau mai mică. Porumbul este regăsit inclusiv în carnea de vită, potrivit studiului compoziţiei moleculare a mâncărurilor fast-food din SUA. “Din cele câteva sute de produse fast-food pe care le-am cumpărat, doar 12 nu aveau la sursă porumbul”, spune autorul studiului, geobiologul american Hope Jahren.
Porumbul (modificat genetic în cea mai bună parte din SUA şi folosit cu prevalenţă în industria cărnii) are o biochimie ce permite identificarea “semnăturii” sale de-a lungul lanţului de alimentaţie – de la plantă la animal şi apoi la mâncarea gătită. Studiul a fost realizat pentru a se vedea dacă restaurantele fast-food raportează corect modul de fabricare şi ingredientele. Concluzia – niciunul dintre lanţurile mari de fast-food nu dădea decât detalii foarte vagi despre compoziţie. Or, tot studii ştiinţifice au arătat că mâncarea pe bază de porumb (la animale hrănite cu porumb, ulei de porumb, făină de porumb) produce modificări în compoziţia grăsimilor din organism.
Odată cu porumbul, vin şi alte probleme – mai ales în SUA. Porumbul este “hrănit” cu 35% din întreaga cantitate de pesticide din agricultură şi cu 40 de procente din fertilizatoare. (E.F.)
O analiză chimică a popularelor produse fast-food a scos în evidenţă faptul că acestea conţin întotdeauna printre componentele de bază porumbul, potrivit National Geographic. El este prezent în toate: hamburgeri, sendvişuri cu carne de pui, cartofi prăjiţi, într-o cantitate mai mare sau mai mică. Porumbul este regăsit inclusiv în carnea de vită, potrivit studiului compoziţiei moleculare a mâncărurilor fast-food din SUA. “D