Sidia Sissoko a ratat crème brulle-ul, pe care acasă „îl face cu ochii închiși”, dar se pregătește pentru bucătăria moleculară. La începutul lunii iunie vom afla câștigătorul show-ului de la Pro TV.
A urmat Facultatea de Microelectronică, dar nu a profesat niciodată. După terminarea studiilor, Sissoko s-a apucat de afaceri în construcții și i-a mers foarte bine. De doi ani nu a mai lucrat, dar trăiește confortabil din ceea ce a strâns până acum și se ocupă de creșterea și educația copiilor, fiind, după cum spune el, „home staying dad”.
Tot copiii sunt cei pentru care gătește aproape zilnic. Sidia Sissoko are 44 de ani. Născut în București din tată guinez și mamă românca, Sidia Sissoko a terminat liceul în Capitală și apoi a obținut o bursă în Germania din partea statului guinez.
De gătit s-a apucat „de nevoie” în perioada facultății și așa a realizat că are talent la bucătarie. Are mai multe surse de inspirație, printre care mâncărurile bunicii, internetul, cărțile de gastronomie, dar și propriile idei pe care le transformă în rețete. Până acum a încercat bucătăriile asiatică, arabă, africană, italiană, franceză, germana, slow food, tex-mex, soul food, românească și speră să facă cunoștință și cu bucătăria moleculară.
Ce s-a întâmplat aseară
La „Cutia Misterelor”, concurenții au avut de pregătit un desert, doar cu ingredinetele aflate în cutie. Mulți dintre ei au intrat în panică. „Întotdeauna, când ridici capacul, te uiți și nu-ți vine nici o idee”, a spus Mimi, ceea ce explică de ce aproape toți concurenții au recunoscut că produsele lor au fost „rateuri” sau “dezastru lichid”. Alții, printre care și Alex Petricean, de teama să nu dea greș s-a apucat de trei deserturi. Sidia Sissoko a ratat crème brulle-ul pe care acasa îl face și cu ochii închiși, iar Liliana a pregătit un tort de clătite fără să știe că Chef Scarlatescu le detestă. Singu