•Restaurant Dunarea - Str Anastasie Panu nr.52 Telefon 140251
In acest numar al ziarului vom reincepe prezentarea localurilor iesene cu restaurantul Dunarea, care, din august 1979 si pana astazi, si-a indeplinit cu succes obiectivele: mancare gustoasa si deservire ireprosabila.
Fiind un restaurant cu traditie, s-a vazut nevoit sa parcurga si perioade mai dificile. Imbucurator e faptul ca si inainte de '89, cand aprovizionarea era dificila, dar si dupa Revolutie, cand puterea de cumparare a populatiei a scazut drastic, restaurantul nu a dus lipsa de clienti.
Conducerea localului a initiat un management flexibil. S-a mentinut astfel conceptul de restaurant clasic cu meniu international, dar s-au efectuat si noi amenajari. Anul acesta a fost definitivata constructia noii terase cu 120 de locuri, una dintre cele mai deosebite din oras, avand multiple dotari: hota pentru evacuarea fumului, televizoare, mobilier modern, dar si programe muzicale si multa verdeata.
Pe langa terasa imbietoare, la restaurant mai functioneaza un bar clasic si un bar de zi, unde se pot consuma vinuri de colectie si peste 20 de sortimente de bere, bauturi alcoolice ce dau savoare preparatelor pregatite de bucatarul sef, Sandina Onut. Unul dintre preparatele culinare ce duc faima restaurantului Dunarea este rulada de pui umpluta cu ficat, specialitatea casei, al carui secret consta in pastrarea carnii in baie de coniac timp de 6 ore, fiind apoi prajita in jet de aer la temperatura de 220 grade C.
Mancarurile servite la Dunarea atrag multi clienti nu numai prin savoarea lor, dar si prin pretul practicat. La capitolul ciorbe, de exemplu, preturile oscileaza intre 13000-14000 de lei, iar celelalte feluri de mancare costa in jur de 28000 -32000 de lei.
Si pentru ca in acest anotimp legea o fac mancarurile la minut, restaurantul Dunarea vine cu o oferta