Libanezul a venit în țara noastră pentru a urma cursurile unei facultăți. S-a îndrăgostit iremediabil de acest ținut și a adus aici delicatesele orientale. Acum, deține mai multe hoteluri de lux de pe Valea Prahovei și stațiunea Mamaia.
Nassar Ghaleb a deschis primul snack bar oriental lângă Stadionul Dinamo din Capitală, în 1991. „Nu aveam ce mânca aici, în România. La restaurante găseai doar friptură și cartofi prăjiți! Ori eu aveam aproape 130 de kilograme atunci. Din ce să trăiesc?“, se întreabă el în glumă.
La început veneau doar arabii și cumpărau șaorma, apoi și românii. Erau cozi mari își amintește el. Spune că românii au fost foarte încântați de acest produs oriental, dar și de altele. „Drept dovadă, acum toată lumea mănâncă șaorma“, spune el mândru.
Afacerea a mers un timp, după care a renunțat. Clădirea în care funcționa șaormeria a fost retrocedată și noul proprietar a cerut bani foarte mulți pe chirie. Nassar a refuzat să plătească o chirie foarte mare și astfel a renunțat la afacere. Pe locul fostei șaormerii se află acum restaurantul „La mama“.
Student la Politehnică
S-a născut în Liban, în localitatea Joun, la o distanță de 40 de kilometri de Beirut. „Casa noastră era aproape și de apă și de munte“, povestește el. A plecat din țara natală din cauza situației politice. Provine dintr-o familie numeroasă, cu 9 copii: 6 băieți și 3 fete. În 1979 a ajuns pentru prima dată în România, pentru a urma Politehnica la Iași. Călca pe urmele fratelui său - Nassar Nassar (soțul parlamentarului Rodica Nassar), care urmase și el cursurile aceleiași facultăți.
După terminarea facultății a plecat în Arabia Saudită, unde a lucrat ca inginer în cadrul unui hotel. Nu a vrut să se întoarcă în Liban, acolo fiind război civil. Dar gândul i-a rămas tot la România. Așa se face că, la scurt timp de la Revoluție, a revenit în România. De