• Pericole grave ii asteapta pe iesenii care cumpara anumite produse de pe rafturile magazinelor • Multe dintre sortimentele de sucuri mai ieftine se dovedesc a fi de o calitate indoielnica si sunt un adevarat pericol pentru sanatatea iesenilor • In majoritatea cazurilor, cantitatea de fructe din aceste bauturi este infima • In schimb, contin substante care pot provoca paralizia • "Substanta aspartam, care se gaseste in sucuri si guma, este deosebit de periculoasa pentru sistemul nervos. Persoana care o consuma frecvent poate ajunge o leguma, va avea reactii intarziate, de moleseala. Au fost si cazuri de semiparalizii care au provenit de la consumul de astfel de sucuri, iar aspartamul duce la dependenta gustativa", a declarat nutritionistul Mihaela Tibarna
Tot mai multi ieseni risca sa ajunga pe patul de spital, internati cu afectiuni din ce in ce mai grave, dupa ce consuma sucuri acidulate cu un continut scazut de pulpa de fruct, dar care au o cantitate foarte mare de substante periculoase pentru sanatate. Pe rafturile din supermarketuri se gaseste o gama variata de sucuri foarte ieftine, frumos ambalate, cu arome diverse, care insa lasa de dorit atunci cand vine vorba de calitate. Acestea sunt la mare cautare, iar clientii prefera sa plateasca mai putin pentru o sticla de suc de acest fel, care contine mai multe substante nesanatoase, apa si coloranti, decat pulpa de fruct. Astfel, acestia platesc intre 1,58 si 2 lei pentru o sticla de 2 litri care are 0,1 la suta suc concentrat de fructe, decat 12 lei pentru aceeasi cantitate de suc, dar care are 100 la suta continut de fructe. Preturile de chilipir si sticlele frumos ambalate pe care sunt specificate doar cateva cuvinte, precum "suc de mere" sau "de visine" sunt suficiente pentru ca iesenii sa faca alegerea nepotrivita. Printre sortimentele care se gasesc pe rafturile din magazine, sunt sucurile "Alle