Fructele, nucile şi biscuiţii din făină integrală sunt energizante şi au puţine calorii Gustările dintre mese, formate mai ales din fructe şi legume, ne îmbunătăţesc starea de
Fructele, nucile şi biscuiţii din făină integrală sunt energizante şi au puţine calorii
Gustările dintre mese, formate mai ales din fructe şi legume, ne îmbunătăţesc starea de spirit şi ne permit să ne ţinem greutatea fizică sub control, ne explică nutriţioniştii citaţi de CNN News. Gustările reprezintă, de cele mai multe ori, principala sursă de nutrienţi a dietei noastre. Din acest motiv, trebuie să acordăm o atenţie deosebită alegerii gustărilor potrivite care să ne completeze regimul alimentar zilnic.
Cercetătorii au descoperit că, în urma împărţirii alimentelor în porţii mici şi dese, de-a lungul întregii zile, necesarul de insulină al organismului este scăzut şi implicit şi riscul de apariţie a diabetului.
"Gustările dintre mese ne ajută să evităm consumul cantităţilor mari de calorii care însoţesc o masă copioasă", a explicat dr. David Katz, directorul Centrului de Prevenţie şi Cercetare Yale, din Connecticut. Însă reputaţia gustărilor care însoţesc mesele principale ale zilei nu a fost dintotdeauna bună, deoarece majoritatea alimentelor care poartă numele de "snack foods" au multe calorii şi un slab aport nutritiv.
500 de calorii la fiecare masă a zilei
În momentul în care necesarul caloric al organismului este depăşit cu 100 de calorii pe zi, acest lucru ne face să "câştigăm" patru-cinci kilograme într-un an. Din acest motiv este important să alegem cu grijă gustările adecvate dietei noastre, astfel încât să evităm surplusul de calorii.
Nutriţioniştii ne sugerează ca, în condiţiile în care consumăm 1.800 de calorii pe zi, să împărţim acest număr în câte 500 de calorii pentru mic-dejun, prânz şi cină, pentru ca restul de 150 de calorii să