Mircea Solcanu e înnebunit după dulciuri. Unul din preferatele sale e tortul Joffre, pe care a învăţat să-l prepare şi se laudă că îl poate face “şi cu ochii închişi”.Prezentatorul “Poveştirilor de noapte” de la Acasă spune că pentru el nu contează cât de frumos arată mâncarea din farfurie: “Nu mă pricep la decorat, pentru că sunt un devorator prin definiţie, dar admir astfel de «opere de artă»” Mircea Solcanu e înnebunit după dulciuri. Unul din preferatele sale e tortul Joffre, pe care a învăţat să-l prepare şi se laudă că îl poate face “şi cu ochii închişi”.Prezentatorul “Poveştirilor de noapte” de la Acasă spune că pentru el nu contează cât de frumos arată mâncarea din farfurie: “Nu mă pricep la decorat, pentru că sunt un devorator prin definiţie, dar admir astfel de «opere de artă»”
Mircea Solcanu e înnebunit după dulciuri. Unul din preferatele sale e tortul Joffre, pe care a învăţat să-l prepare şi se laudă că îl poate face “şi cu ochii închişi”.
Prezentatorul “Poveştirilor de noapte” de la Acasă spune că pentru el nu contează cât de frumos arată mâncarea din farfurie: “Nu mă pricep la decorat, pentru că sunt un devorator prin definiţie, dar admir astfel de «opere de artă»”. Deşi ţine la silueta lui, Mircea Solcanu recunoaşte că reuşeşte cu greu să se abţină de la dulciuri, după care se declară înnebunit. Preferatul său este tortul Joffre, pe care îl face ori de câte ori are ocazia, “cu ochii închişi, atât de priceput sunt”.
Pentru un astfel de desert aveţi nevoie de: 7 ouă, 450 g zahăr, 300 g ciocolată, un pahar cu lapte, 300 g unt, o lingură cu rom. Albuşurile, amestecate cu 300 g de zahăr, se bat la baie de abur. Din această compoziţie se coc cinci foi pe o tavă tapetată cu ceară de albine. După ce s-au răcit, se ung cu o cremă obţinută prin topirea ciocolatei în lapte, la foc mic, apoi cu o compoziţie rezultată prin frecarea untul