Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a asigurat astăzi că micul românesc "a fost salvat" și că în trei luni va fi declarat produs tradițional românesc.
"Micul românesc este salvat, ca să spun aşa. Nu este niciun fel de problemă. Cu ajutorul sectorului, care s-a mobilizat foarte bine, eu cred că am reuşit să facem un lucru foarte important", a spus ministrul Daniel Constantin.
Acesta a accentuat că deși o decizie europeană este așteptată în câteva zile, micul românesc se produce în continuare fără probleme.
"Sigur că mai sunt câteva zile până aşteptăm şi o decizie europeană în acest sens, dar de când a intrat în vigoare regulamentul european, micul românesc se produce în continuare fără niciun fel de problemă", a spus Constantin.
Ministrul Agriculturii a adăugat că procesul de atestare va dura în jur de 3 luni.
"Acest proces va dura în jur de trei luni şi după aceea nu cred că va mai fi niciun fel de problemă", a afirmat ministrul.
Asociaţia Română a Cărnii a cerut ca micii să fie consideraţi produs tradiţional după ce, conform unei directive europene, de la 1 iunie se interzice folosirea în compoziţia produselor de carne procesată a unor aditivi alimentari care se folosesc şi la prepararea micilor, informează Mediafax.ro.
CITIȚI ȘI: Întâlnire în premieră a marilor fermieri din Moldova la Ruginoasa pe 6 iunie