Un fel de mâncare crocant, în care aroma codului se combină perfect cu un sos cremos şi lejer de smântână cu usturoi, numai bun pentru o cină de vară, potrivit Mediafax.
Ingrediente pentru patru porţii
* patru fileuri de cod
* 300 de grame de morcovi
* 300 de grame de praz
* cinci căţei de usturoi
* patru foi de aluat fraged
* o ceşcuţă de smântână lichidă
* o crenguţă de cimbru
* 20 de grame de unt
* o ceşcuţă de ulei de măsline
* sare şi piper
Mod de preparare
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în fâşii lungi şi subţiri morcovii şi prazul. Topiţi untul într-o cratiţă, adăugaţi legumele şi lăsaţi-le să se înmoaie opt-zece minute la foc mic. Atenţie, legumele trebuie să rămână crocante.
Într-o oală se pune usturoiul cu puţină apă caldă şi se lasă să se pătrundă. Se adaugă smântâna, cimbrul, sarea şi piperul şi se amestecă. Sosul se păstrează la cald pe bain-marie.
Se încălzeşte cuptorul la 200°C. Foietajul se pune pe masă. Pe fiecare foaie se pun câte un fileu de peşte, legume, sare şi piper. Fileurile se rulează sub formă de papiotă, iar aluatul se rulează de jur împrejur, strângând capetele cu aţă de bucătărie, similar bomboanelor pentru pomul de Crăciun.
Se ung papiotele cu ulei şi se coc timp de 10 minute apoi se servesc calde, cu sosul din smântână.
Un fel de mâncare crocant, în care aroma codului se combină perfect cu un sos cremos şi lejer de smântână cu usturoi, numai bun pentru o cină de vară, potrivit Mediafax.
Ingrediente pentru patru porţii
* patru fileuri de cod
* 300 de grame de morcovi
* 300 de grame de praz
* cinci căţei de usturoi
* patru foi de aluat fraged
* o ceşcuţă de smântână lichidă
* o crenguţă de cimbru
* 20 de grame de unt
* o ceşcuţă de ulei de măsline
* sare şi piper
Mod de preparare
Curăţaţi,