Ingrediente: 4 vinete, 1 kg ceapa, 4 morcovi, 10 gogosari, 1/2 varza alba, 1 kg rosii, 200 ml ulei, sare, piper.
Mod de preparare: ceapa se taie pestisori, morcovii se dau pe razatoare, ardeii se coc, se curata si se taie suvite, rosiile se fierb, se strecoara prin sita, iar sucul obtinut se lasa pe foc sa scada, vinetele se taie cubulete si se sareaza. Se incinge uleiul in care se adauga pe rand ceapa, morcovul, ardeiul, varza tocata marunt, vinetele. Se amesteca totul calindu-se usor, dupa care se adauga sucul de rosii. Cand sosul a scazut, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se aseaza tocana in borcane, se sterilizeaza 35 minute in prima zi si 20 de minute a doua zi.
Ingrediente: 4 vinete, 1 kg ceapa, 4 morcovi, 10 gogosari, 1/2 varza alba, 1 kg rosii, 200 ml ulei, sare, piper.
Mod de preparare: ceapa se taie pestisori, morcovii se dau pe razatoare, ardeii se coc, se curata si se taie suvite, rosiile se fierb, se strecoara prin sita, iar sucul obtinut se lasa pe foc sa scada, vinetele se taie cubulete si se sareaza. Se incinge uleiul in care se adauga pe rand ceapa, morcovul, ardeiul, varza tocata marunt, vinetele. Se amesteca totul calindu-se usor, dupa care se adauga sucul de rosii. Cand sosul a scazut, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se aseaza tocana in borcane, se sterilizeaza 35 minute in prima zi si 20 de minute a doua zi.