Filmele sau piesele starurilor din trecut sunt celebre, dar de cele mai multe ori nu se cunosc talentele culinare ale acestora, potrivit unei cărţi savuroase lansate în SUA, ce readuce în atenţia gurmanzilor reţete de negrese, plăcinte cu pui şi salate preparate de aceşti maeştri bucătari amatori.
Fructul unei documentări de 15 ani, în magazinele de antichităţi, târguri de vechituri şi licitaţii organizate de colecţionari, volumul "The Dead Celebrity Cookbook" (Cartea de reţete ale celebrităţilor dispărute), publicat recent în SUA, este un "act de dragoste", potrivit autorului Frank DeCaro. "Am cumpărat tot, de la manuale care acompaniau cuptoare cu microunde la pliante cu oferte din magazine din anii '60. Tot ce făcea referire la vedete. Vreau să cred că sunt cu adevărat reţete pe care le făceau", a spus DeCaro. Reţete preparate de peste 145 de staruri americane În paginile acestei cărţi se află reţete preparate de peste 145 de staruri americane din muzică, cinema, televiziune, de la puiul cu avocado şi ciuperci al actriţei Liz Taylor la tarta cu cartofi dulci a lui Michael Jackson, mielul la grătar preferat de Frank Sinatra şi plăcinta cu pui a lui Patrick Swayze. "Odinioară, se cereau mereu reţete din partea celebrităţilor - făcea parte din domeniul relaţiilor publice", a explicat autorul, un celebru critic de cinema care a lucrat în televiziune mulţi ani. "Reţetele vin dintr-o epocă în care nu se ştia totul despre viaţa starurilor", a mai spus acesta. "Aveau un control mai bun asupra imaginii, iar când alegeau o anumită reţetă, aceasta spunea ceva despre ele", a mai spus acesta. Doar specialităţile vedetelor care au murit
Frank DeCaro a ales doar staruri decedate, pentru că volumul său vrea să ajute la redescoperirea personalităţilor, filmelor, serialelor TV care nu mai sunt atât de cunoscute în prezent. "Mă enervează când oamenii spun «nu aparţine e