Cornelia Ghişoi este o "vrăjitoare" a aromelor şi a gusturilor care, parcă, te invită să descoperi o lume întreagă cuprinsă într-o farfurie. Poate dumneavoastră o să spuneţi că pentru o femeie e normal să fie pricepută în bucătărie! Aşa şi e, dar Cornelia a împletit priceperea cu pasiunea pentru arta culinară. Este Lady Chef a României, a participat la numeroase concursuri de profil interne şi internaţionale, competiţii care i-au adus nenumărate medalii, dar şi recunoaşterea internaţională.
De puţin timp a apărut pe piaţă cartea de bucate "Reţetele Corneliei", volum cu "reţete culese de-a lungul timpului, dar cea mai mare parte a reţetelor din carte sunt creaţii proprii sau din caietul de reţete al familiei", după cum mi-a spus autoarea.
O FEMEIE DE AUR
"În paginile cărţii se regăsesc minunatele experienţe ale maestrei, dar şi dorinţa de a nu lăsa uitării anumite reţete specifice zonelor istorice româneşti. Performanţele Lady Chef România sunt confirmate de nenumărate premii câştigate în competiţii de profil din lumea întreagă: anul 2006 îi aduce locul IV mondial şi locul II european la Concursul Internaţional de Artă Culinară din Islanda, în acelaşi an obţine medalia de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz la Cupa Kremlin organizată la Moscova" (lista continuă cu toate medaliile şi premiile obţinute), scrie dr Iulia Drăguţ, preşedinte ACEEA (Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ), în argumentul de la începutul cărţii.
"O asemenea carte de vizită impresionantă ne-a determinat să susţinem proiectul «Reţetele Corneliei», care vine să sprijine îndelungatele eforturi de a impune România pe harta gastronomică a lumii", continuă Iulia Drăguţ.
Personalitatea oamenilor se exprimă şi prin felul de a găti, iar pentru noi, românii, bucătăria este motiv de bucurie şi de sărbătoare. "Prin lucrarea de faţă, Lady Ch