Reţetele de slăbit au devenit o obsesie pentru cei care vor să slăbească cu orice preţ. Unii renunţă la o serie de bunătăţi pentru multă vreme. Alţii continuă să creadă în reţete Reţetele de slăbit au devenit o obsesie pentru cei care vor să slăbească cu orice preţ. Unii renunţă la o serie de bunătăţi pentru multă vreme.
Alţii continuă să creadă în reţete miraculoase. Pe de altă parte, nutriţioniştii oferă noi argumente privind schimbarea mentalităţii legate de alimentaţie: Fitoterapeutul Eugen Giurgiu ne prezintă în acest sens câteva argumente: hrăniţi-vă la timp! Alegeţi-vă corect alimentele. ”Câte puţin din fiecare!” Aceasta este o deviză îmbrăţişată de tot mai mulţi adepţi ai curelor de slăbire.
Regim cu puţine calorii
Pentru adepţii dietei cu calorii puţine am ales un regim care totalizează 1.200 calorii, în două variante: dieta cu hrană crudă şi dieta comună. Iată un exemplu de meniu cu 1.200 calorii pentru prima variantă:
Micul dejun - o porţie de salată de fructe şi o felie de brânză degresată.
Gustarea de la ora 11 - o banană. Prânz - trei linguri de morcovi raşi, stropiţi cu o lingură de ulei de măsline, o porţie de peşte, ton sau somon, asezonat cu suc de lămâie şi ulei de măsline; la desert - un măr.
Gustarea de la ora 17.00 - doar piersici sau prune, două bucăţi.
Cina - 200 ml supă preparată la rece din legume rase: morcovi, ţelină, ceapă, pătrunjel în amestec cu un iaurt degresat; două felii de şuncă degresată şi fructe-pepene roşu sau pere (nu mai mult de 250 g). Se consumă doi litri de lichide.
Dieta comună
În acest regim este inclusă şi carnea de pasăre sau de peşte. Micul dejun - o felie de pâine integrală, două felii de brânză degresată şi o roşie.
Gustarea de la ora 11 - un măr. Prânz - o salată din următo