Hunedoreanca lucrează de aproape trei decenii în domeniul cofetăriei. Profil:
Născută. 26.08.1962, Târnăveni, jud. Mureş.
Studii. Medii.
Experienţă. 28 de ani lucraţi în cofetărie.
Familie. Căsătorită, doi copii.
Ca orice copil, a fost atrasă de dulciuri încă de mică. Drept urmare, a decis să studieze arta culinară. Nu orice reţetă pentru preparatele culinare, ci reţetele pentru prăjituri. După ce a terminat studiile, s-a angajat la o cofetărie. A profesat mai întâi în judeţul Mureş, acolo unde s-a născut, apoi s-a mutat în Deva.
„Îmi aduc aminte că prima prăjitură pe care am pregătit-o, ca şi angajat, a fost Choix a la creme. Mi-a ieşit din prima încercare, pentru că gama de prăjituri pe care le-am preparat în timpul şcolii a fost foarte diversificată”, a declarat Iolanda. Hunedoreanca susţine că secretul succesului ei, al celor 28 de ani de când lucrează în domeniul cofetăriei, constă în experienţa căpătată cu fiecare prăjitură şi fiecare tort preparat cu pasiune şi dăruire. Susţine că dacă nu s-ar implica în ceea ce face, nu ar avea parte de satisfacţie şi ar renunţa din start. Nu are o prăjitură anume pe care o preferă în detrimentul altora. ,,Dacă respecţi reţeta întocmai, nu ai cum să dai greş. Ai nevoie de ingrediente de calitate şi de dorinţa de a nu-ţi bate joc de propria muncă”, a adăugat Iolanda.
Îţi îndulceşte amarul, la propriu
Are zile în care prepară chiar şi 18 sortimente de prăjituri, însă nu în cantităţi uriaşe, pentru că astfel preparatele ei nu ar mai avea prospeţime. Chiar dacă la serviciu nu face nimic altceva decât să prepare prăjituri, când ajunge acasă, Iolanda se ocupă şi de dulciurile familiei. „Îmi place să fiu la curent cu tot ceea ce este nou în acest domeniu, deşi întotdeauna mă bazez pe reţetele tradiţionale, pentru că aduc aminte de gustul du