În spatele calităţii unui produs stau oamenii care fac ca acesta să corespundă standardelor de calitate. La fel şi în cazul berii, în spatele calităţii ei stau berarii profesionişti care fac ca minunatul lichid să fie gustat şi plăcut de noi toţi. Este şi cazul fabricii de bere Heineken Mureş, unde am stat de vorbă cu Anna Maria Vikarius, director tehnic, Heineken Mureş, cu ocazia Zilei porţilor deschise Heineken Mureş.
Reporter : De cât timp activaţi în acest domeniu al fabricării berii ?
Anna-Maria Vikarius : De 29 de ani, şi acum trec în al 30-lea an de când activez în acest frumos domeniu. Am terminat chimia organică la Cluj la Babeş Bolyai şi prin repartiţie am ajuns la Fabrica de Bere din Miercurea Ciuc. Am început în domeniul calităţii, am lucrat ca şef laborator după care responsabil cu asigurarea calităţii timp de 15 ani, după care grupul nostru s-a mărit, fiind responsabil în domeniul tehnologiei şi calităţii. Este al 10-lea an de când sunt director de fabrică, 8 ani la Miercurea Ciuc şi începând de anul trecut, din aprilie sunt aici la Târgu Mureş.
Rep.: Cum e să lucraţi în cadrul unei firme multinaţionale ?
A. M. V.: Am început iniţial cu o altă firmă multinaţională, după care a urmat Heineken şi pot spune că este o lume cu totul diferită faţă de ce era înainte. Te simţi, cum e şi cazul Heineken, ca într-o familie, ai o bază de date imensă pe care o poţi folosi. Ţinem foarte mult la dezvoltarea profesională, angajaţii noştri participă tot timpul la traininguri de dezvoltare. În ce priveşte tehnologia, lucrăm la standardele cele mai înalte, nu facem compromisuri, intenţia noastră e aceea de a oferi consumatorilor o bere curată, plăcută.
Rep.: Visaţi cu ani în urmă că veţi conduce o astfel de fabrică ?
A. M. V.: Nici prin vis nu mi-a trecut aşa ceva atunci. A fost o decizie grea să accept provocarea de a fi director