Vreţi ceva cald şi bun de mâncare la prânz, dar mai ales ieftin? Mai multe restaurante şi cantine propun meniuri extrem de ieftine pentru a câştiga clienţii sau pentru a-i fideliza pe cei deja existenţi.
Unele dintre aceste unităţi de alimentaţie publică au preţuri maimmici şi mâncare mai sănătoasă decât clasicele fast-food-uri.
În timpul prânzului, începe forfota prin cantinele şi restaurantele cu preţuri mici. Oamenii caută „chilipiruri" şi când vine vorba de mâncare. „Eu prefer să cheltui 15 lei şi să mănânc o mâncare caldă la prânz, chiar dacă poate îmi ia mai mult timp. Când nu vin la restaurant, mă rezum la nişte covrigi", spune zâmbind unul dintre clienţii restaurantului Bistro Dani's.
Unde mănâncă funcționarii
Pentru că prețurile sunt bune, mâncarea vine rapid și e prospătă, iar locația este foarte accesibilă, Bistro Dani's este restaurantul preferat de angajații de la Finanțe, dar și de cei de la băncile și instituțiile din apropiere, Prefectură, Evidența Populației. „De mai bine de un an iau masa aici zilnic, la prânz. Sunt mulţumit şi de servire şi de mâncare şi de preţuri,", spune Ioana, una dintre clientele micuţului restaurant. Aici, o ciorbă de burtă cu o pâine şi ardei costă 6,5 lei, o cafea este 3 lei, cârnaţii de casă, 6,5 lei. O masă completă, cu două feluri de mâncare şi o băutură costă cam 20 de lei.
Un loc loc central unde se poate mânca ieftin şi bine este Cantina Sportivilor CSM. Preferată de către angajaţii Primăriei, cantina are cam cele mai mici preţuri. Cartofii prăjiţi costă 1,2 lei, cotletul de porc, 5,6 lei, iar ciorbele pornesc de la 2,1 lei şi ajung la 5 lei.
La cantina Cercului Militar, preţurile pornesc de la 5 lei o ciorbă, pe vreme bună, aici funţionând şi o terasă.
Autoservire „La masă"
Mai nou au apărut şi unităţi de alimentaţie publică unde se ia masa în regom de autoservire, un me