Lipsa de proteine îi determină pe oameni să vâneze cimpanzeii şi elefanţii din rezervaţiile naturale Speciile de animale din ţările africane sunt puse în pericol de către refugiaţii
Lipsa de proteine îi determină pe oameni să vâneze cimpanzeii şi elefanţii din rezervaţiile naturale
Speciile de animale din ţările africane sunt puse în pericol de către refugiaţii înfometaţi. Un studiu despre viaţa sălbatică din Africa, întocmit de WWF International şi organizaţia Traffic, arată că animalele sălbatice sacrificate sunt gătite şi consumate în timpul nopţii în taberele de refugiaţi din nordul Tanzaniei. Denumită "Night Time Spinach" ("Cina de la miezul nopţii"), cercetarea relevă că un mare număr de refugiaţi contribuie la degradarea habitatului şi la reducerea dramatică a faunei sălbatice.
Carnea animalelor sălbatice e în general mai ieftină decât decât cea de vită şi mult mai apetisantă, au constatat cercetătorii. "Felurile de carne sălbatică preferate de refugiaţii din Africa de Est au ajutat comunitatea internaţională să-şi dea seama de nevoile acestora", a declarat George Jambiya, autorul principal al studiului.
Acesta a mai spus că principala cauză pentru care refugiaţii africani mănâncă vânatul e că au o lipsă acută de proteine. Concluzia e că ei nu primesc suficientă hrană. Pe de altă parte, numeroase specii, precum erminele, bizonii şi în general animalele ierbivore, sunt în declin.
De la independenţa Tanzaniei, în 1961, mai mult de 20 de tabere de refugiaţi au fost instalate în apropierea rezervaţiilor, a parcurilor naturale sau a altor arii protejate.
Astfel, Tanzania găzduieşte cea mai numeroasă populaţie refugiată din Rwanda, Congo şi Burundi, ţări care au avut conflicte violente în ultimii ani. Specialiştii estimează că, începând din 1990, au fost consumate ilegal peste 7,5 tone de carne în numai două dintre principale