Gemul de merişoare cu ardei iute adus din Suceava,
noutatea târgului deschis azi şi mâine în Piaţa Sfatului
Este sfârşit de lună, în Piaţa Sfatului revine Târgul Slow Food. Ediţia care va avea loc în acest week-end este una aniversară, fiind cea de-a 40-a. Aşa încât, 40 de mici producători locali sau veniţi din alte regiuni ale ţării, un număr dublu faţă de ediţia de debut, din aprilie 2009. Aceştia vor aduce bunătăţi numai bune pentru cămara de iarnă: zacuscă cu ghebe, gemul de merişoare cu ardei iute (Suceava), sucul de roşii bio cu busuioc, pasta de gogoşari cu ghimbir şi ienibahar (Tecuci) sau salata de gogoşari în sos de muştar (Vrancea).
Ca de fiecare dată, la târg veţi putea găsi şi specialităţi din carne, brânzeturi din lapte de vacă, oaie sau de capră, mezeluri tradiţionale din Ţara Bârsei şi Harghita, pâine pe vatră cu secară sau cartofi, turtă dulce, produse apicole, păstrăv afumat, legume şi fructe, vin, palincă, prăjituri de casă săseşti ori maramureşene etc. Târgul va fi deschis atât sâmbătă, cât şi duminică, între orele 10.00 – 16.00. Gemul de merişoare cu ardei iute adus din Suceava,
noutatea târgului deschis azi şi mâine în Piaţa Sfatului
Este sfârşit de lună, în Piaţa Sfatului revine Târgul Slow Food. Ediţia care va avea loc în acest week-end este una aniversară, fiind cea de-a 40-a. Aşa încât, 40 de mici producători locali sau veniţi din alte regiuni ale ţării, un număr dublu faţă de ediţia de debut, din aprilie 2009. Aceştia vor aduce bunătăţi numai bune pentru cămara de iarnă: zacuscă cu ghebe, gemul de merişoare cu ardei iute (Suceava), sucul de roşii bio cu busuioc, pasta de gogoşari cu ghimbir şi ienibahar (Tecuci) sau salata de gogoşari în sos de muştar (Vrancea).
Ca de fiecare dată, la târg veţi putea găsi şi specialităţi din carne, brânzeturi din lapte de vacă, oaie sau de capră, mezelur