Postul Crăciunului este o perioadă de purificare spirituală, dar şi un prilej de detoxifiere a organismului, deoarece nu sunt consumate produse de origine animală.
Mai sunt câteva zile până la Crăciun, iar specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică le recomandă vrâncenilor care ţin post să fie atenţi la preparatele de pe rafturile magazinelor, deoarece acestea pot avea efect negativ asupra sănătăţii. Medicii spun că mai indicat este să consumăm mâncare gătită în casă, fructe şi legume. „Dincolo de valenţele purificării fizice şi spirituale ale postului, produsele de post pot avea influenţe negative asupra organismului. Cei care ţin post trebuie să citească etichetele produselor, deoarece aceste alimente conţin acele E-uri concentrate în coloranţi, arome şi îndulcitori, care pot avea efect toxic asupra organismului. Mai exact, E20 roşu carmin cu efect toxic sau fosfaţii, nitriţii, cu efect toxic asupra funcţiei renale, sau substanţele aromate, îndulcitorii chimici şi substanţele conservate care produc dezechilibrul florei colonice. Produsele din carne pot fi înlocuite cu pâine integrală, cartofi, orez, spanac, alune, mazăre, tofu, nuci şi migdale. Cel mai indicat în această perioadă este să se gătească în casă, pentru că doar aşa putem avea o alimentaţie sănătoasă, pe lângă purificarea spirituală. Doar aşa vom avea o alimentaţie bogată în macro şi micro nutrienţi, vitamine, antioxidanţi benefici în această perioadă de stres climatic”, recomandă specialiștii.
„Nu este indicat să ţină post gravidele, lehuzele, copiii, bolnavii cu sindrom nefrotic, cei cu afecţiuni cronice, cu cancer sau afecţiuni autoimune şi boli de colagen”, au adăugat specialiștii DSP.
Postul Crăciunului este o perioadă de purificare spirituală, dar şi un prilej de detoxifiere a organismului, deoarece nu sunt consumate produse de origine animală.
Mai s