Dovlecei cu nuci şi căpşune Timp de pregătire: o oră Calorii: 420/porţie Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline, 250 g ceapă curăţată, 250 g căpşuni, 250 g mere curăţate, 125
Dovlecei cu nuci şi căpşune
Timp de pregătire: o oră
Calorii: 420/porţie
Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline, 250 g ceapă curăţată, 250 g căpşuni, 250 g mere curăţate, 125 g caise, 125 g nuci şi migdale, câte 30 g seminţe de dovleac şi floarea-soarelui, o linguriţă rasă de ghimbir, o linguriţă cimbru, un dovlecel de 1 kg.
Preparare. Înăbuşim ceapa în ulei cu puţină apă. Apoi adăugăm condimentele şi fructele tăiate mărunt. După 20 de minute, adăugăm nucile şi seminţele. Tăiem dovlecelul în două, pe lungime, îi curăţăm seminţele şi umplem fiecare jumătate de dovleac
Căpşuna adună sub învelişul său roşu vitamine (A, B1, C), săruri minerale şi oligoelemente. O cură de căpşune are o acţiune benefică asupra funcţiilor hepatice, fluidizează sângele, favorizează digestia şi tranzitul intestinal şi remineralizează organismul.
Pentru reumatici, diabetici, obezi şi hipertensivi, căpşunele sunt fructe ideale, pentru că elimină toxinele, surplusul de lichid din ţesuturi şi menţin tensiunea în limite normale.