Dieta cu cireşe reprezintă o metodă rapidă de detoxifiere a organismului, dar şi de a scăpa de kilogramele în plus. Ceea ce îi conferă unicitate acestei diete, potrivit
Dieta cu cireşe reprezintă o metodă rapidă de detoxifiere a organismului, dar şi de a scăpa de kilogramele în plus. Ceea ce îi conferă unicitate acestei diete, potrivit nutriţioniştilor, este faptul că nu trebuie să renunţăm la micile plăceri culinare de zi cu zi, ci să adăugăm la acestea câteva sute de grame de cireşe.
Dieta trebuie să dureze cel puţin două săptămâni, perioadă în care se recomandă consumul a 500 de grame - un kilogram de cireşte săptămânal.
Luptă contra îmbătrânirii
Cireşele sunt bogate în antioxidanţi, recunoscuţi pentru efectul benefic pe care îl au asupra sistemului imunitar, vitamine (printre care A, B1, B2, B6, C, E), minerale (calciu, magneziu, fosfor) şi oligoelemente. Antocianinele, pigmenţii conţinuţi în coaja cireşelor, ne protejează împotriva bolilor inflamatorii, a cancerului dar şi împotriva îmbătrânirii.
Cireşele mai sunt indicate împotriva crizelor de gută, a bolilor renale, dar şi a celulitei. Persoanele cu diabet trebuie să consume cu prudenţă cireşe, având în vedere că aceste fructe au un conţinut ridicat în zaharuri.