Hotelierii de la malul Mării Negre au anunţat ieri preţurile pentru Sărbătorile de iarnă la târgul de turism care s-a deschis ieri la Constanţa.
Citeşte şi: Braşov: După Oktoberfest urmează Târgul de Crăciun!?
Astfel, Crăciunul la un hotel de patru stele din Mamaia costă 200 de lei de persoană cu o cină care include printre altele chifteluţe, tobă, sărmăluţe, pomana porcului, cozonac, plăcintă şi băuturi. Pentru masa de Revelion se plătesc 300 de lei şi se oferă tartine cu caviar şi manciuria, somon cu lămâie, frigărui de creveţi, salate, piept de raţă cu portocale şi tort. Sejurul de patru zile cu cină festivă ajunge la un hotel de patru stele, în Mamaia, la 924 de lei de persoană, cu o şedinţă gratuită de saună.
De asemenea, hotelierii şi reprezentanţii agenţiilor de turism care participă la târgul organizat de Asociaţia Litoral Delta Dunării au început să-şi prezinte tarifele pentru sezonul estival următor.
„Dorim păstrarea tarifelor la acelaşi nivel cu cele de anul acesta şi încercăm să lansăm programul de rezervări timpurii din decembrie, pentru ca preţurile să fie reduse. Trendul este păstrarea preţurilor, iar unele hoteluri merg pe o scădere cu 10%“, a declarat preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală.
Radu Mazăre, primarul Constanţei, a anunţat ieri că va menţine investiţiile din bugetul local în activităţi pentru turişti. Astfel, în 2010 în Mamaia se va construi o pasarelă, iar cel puţin patru vaporaşe cu 80-100 de locuri vor oferi turiştilor plimbări pe mare până la Mangalia sau în Delta Dunării.